Een makelaar in Parijs inschakelen

Zoekt u een makelaar in Parijs die u kan helpen bij het vinden van een mooi appartement in een van de arrondissementen? Als Nederlandse househunters begeleiden wij mensen die graag hun eigen woning of flat in de Franse hoofdstad willen.

Wat is het verschil tussen ParisScarabee Househunters en een gewone makelaar in Parijs? Wij werken onafhankelijk en alleen in uw opdracht. We verkopen zelf geen onroerend goed. We kijken dus naar het aanbod in de hele markt, terwijl een makelaar wellicht toch liefst de eigen panden verkoopt. Wij kijken ook naar het particuliere aanbod dat nooit bij een makelaar wordt aangeboden. En… als Nederlanders werken we op de Nederlandse manier. Lees onderstaande scenario’s maar eens… ze zijn uit het leven gegrepen. Misschien herkent u ze?

Vraag een gratis intakegesprek aan
Parisscarabee Frank van Zelst and Annemiek Wortel

U herkent vast één van de volgende scenario’s

U overweegt om werk te maken van een lang gekoesterde wens: de aankoop van uw eigen appartement, flat of woning in Parijs. De hotelletjes zijn er romantisch, zeker. Maar wat is er nu leuker dan wakker worden in uw eigen bed? En lekker op uw gemak op te kunnen staan, want er komt in uw eigen flat geen schoonmaakploeg.

U blijft nog even liggen terwijl het licht binnenvalt en de vitrage zacht beweegt. Vaag dringen de geluiden van de straat door in uw knusse slaapkamer. Gelukkig is uw appartement goed ingedeeld. U ziet vanuit de woonkamer de straat, terwijl uw slaapkamer aan de rustige binnenplaats, de cour van het gebouw ligt.

U begint de buurt te leren kennen

U weet intussen dat de overburen elke dag hun kleine hondje uitlaten en dan netjes een zakje meenemen om achter hem op te ruimen. Bij de bar op de hoek kennen ze u bij uw voornaam en geeft de patron u een hand als u er uw glaasje wijn komt halen. En even verderop in het kleine supermarktje zegt de caissière u met een brede glimlach gedag.

Buiten komen de in het groen geklede mannen van de Propreté de Paris dagelijks de stoepen schoonspuiten en de vuilnisbakken legen. De cour, waar verschillende medebewoners kibbelen over welke planten er mogen staan, is niet heel groot. Maar u ziet vanuit uw raam net dat de lucht vandaag blauw is… tijd dus om op te staan en erop uit te gaan!

Maar eerst moet u een mooi appartement vinden

Maar… voordat u in deze gelukzalige staat komt, moet er nog wel het één en ander aan werk verzet worden. Eerst moet u het passende appartement vinden, voor het budget dat u in gedachten heeft. En de aankoop rondmaken. Soms moet er het nodige aan gebeuren voordat het eruit ziet zoals u dat wilt.

Comfortabel, maar ook knus en typisch Parijs. Liefst met een oorspronkelijke parketvloer of van die antieke rode honigraat tegels, tomettes. En gipsen decoraties tegen het plafond, moulures. En helemaal leuk als er ook nog een cheminée, met een zwierige schoorsteenmantel in zit.

Op zoek naar een makelaar die u wegwijs kan maken

Een logische eerste stap lijkt: de Parijse makelaar. U kijkt al langer naar al die advertenties in de etalages van de vele Parijse Agences Immobilières. Er zijn naar schatting 2.000 makelaars in Parijs. En inderdaad, op elke straathoek lijkt er wel één te zitten. Ook in de wijk die u leuk vindt. En er hangen in hun vitrines best aardige foto’s. Appartementjes van zo’n 300.000, 400.00 euro.

U snapt misschien niet alle terminologie in de advertenties, maar het ziet er op die foto’s allemaal goed uit. Op een dag verzamelt u dus al uw moed en stapt bij een Parijse makelaar binnen. De kans is groot dat u dan in één van de volgende scenario’s verzeilt raakt.

“ParisScarabee Househunters zorgt ervoor dat u de tevreden eigenaar wordt van het appartement in Parijs dat voldoet aan uw persoonlijke wensen en past in uw budget.”

Scenario 1: de behulpzame, Franse Parijse makelaar

U wordt door een nette vertegenwoordiger van de makelaardij ontvangen. Deze luistert belangstellend naar uw verhaal en stelt enkele aanvullende vragen. Het appartement uit de vitrine dat uw aandacht trok, is net verkocht, maar hij of zij heeft gelukkig een aantal appartementen in zijn portefeuille, die ook precies voldoen aan uw wensen!

Hij laat u enkele voorbeelden zien, en inderdaad, ook die zien er zo wel aardig uit. Wilt u die bezoeken? U heeft nu tijd? De behulpzame Parijse makelaar voert uw gegevens in, en laat u een verklaring ondertekenen dat u de bezochte appartementen niet via een andere Parijse makelaar of rechtstreeks van de eigenaar zult kopen. Hij springt op, schiet zijn jasje aan, verzamelt de sleutels, en loopt direct met u naar de adressen in kwestie.

Eindeloze verdiepingen in flats die een nieuw likje verf nodig hebben

Eenmaal bovengekomen, bent u toch niet zo onder de indruk. Een van de drie bezochte panden is misschien wel aardig. Al is het een eind klimmen naar de vijfde verdieping zonder lift. De andere twee zijn ronduit donker en hokkerig. U schrikt telkens van de slechte staat van de gemeenschappelijke ruimtes en het trappenhuis. Het gaat ook allemaal erg snel, zo.

De behulpzame makelaar wil graag weten wat u ervan vindt. Er zit wel wat ruimte in de vraagprijs. Wilt u geen bod doen? Maar u bent er niet helemaal uit en wilt nog even verder nadenken en rondkijken. De vraagprijs is trouwens echt wel hoog voor het gebodene. De behulpzame makelaar begrijpt het wel.

Een handdruk en dat was het

U spreekt af dat u de makelaar op de hoogte houdt van uw afwegingen. En ook, dat hij u belt of e-mailt zodra hij andere, nieuwere appartementen in portefeuille krijgt die toch beter aan uw criteria voldoen. Met misschien een wat netter trappenhuis. En een lift vanaf de tweede etage. Hij snapt het helemaal. Met een handdruk in de straat voor de deur van het laatst bezochte appartement neemt u afscheid.

En dat was het. Daarna hoort u niks meer van de behulpzame Parijse makelaar. U wacht nog een paar weken op een telefoontje of bericht. U belt een paar keer maar de assistente verzekert u dat er niks nieuws is binnengekomen dat aan uw criteria voldoet. En u realiseert zicht dat u terug bent bij af.

Bij ParisScarabee Househunters gaat dat anders. Wij laten niet los totdat u uw droom appartement hebt gevonden, verkocht, en bewoonbaar gemaakt.

“Door ParisScarabee Househunters in te schakelen als uw onafhankelijke partner, krijgt u meer waar voor uw geld.”

Scenario 2: de Engelstalige internationale Parijse makelaarsfirma

Deze keer bent u voorbereid. U heeft in een advertentie een leuk appartementje gezien. Vooraf heeft u het kantoor van de verkopende Parijse makelaar gebeld. Een grote club met meer filialen, die zich expliciet richt op kopers van buiten Frankrijk. Een Engelssprekende assistente heeft uw gegevens genoteerd en een afspraak voor u gemaakt bij het appartementje uit de advertentie.

Het precieze adres hoort u later: de afspraak is ergens in een straat vlakbij. Een mooie buurt! De internationale makelaar komt aan met de scooter. Echt Parijs! U bezoekt het appartement in kwestie. Het ligt in een geweldig leuk straatje midden in het hart van Saint-Germain des Près. Zo’n mooie grote houten deur met een glimmende koperen knop in het midden. Het trappenhuis ziet er redelijk netjes uit en er is een lift.

Een piekfijne afwerking

In het appartement is alles piekfijn afgewerkt en het oogt alsof het net is opgeleverd na de verbouwing. U ruikt de verf nog. U vindt de mooie oude balken in de hoge plafonds in de woonkamer geweldig. De twee openslaande ramen hebben van die leuke Franse gietijzeren balkonrandjes. En nu begrijpt u ook wat er bedoeld wordt met de term “mezzanine”.

Het is de bedoeling dat u in de woonkamer een ladder op klimt om bij een soort tussen verdieping te komen. Daar liggen de matrassen waarop u kunt slapen. En die twee kookplaten en dat fonteintje onder de mezzanine zijn de keuken. U hoeft maar een klein beetje te bukken als u iets wilt koken. Een optimaal gebruik van de ruimte!

Maar die prijs per m2 is toch wel erg hoog

U begrijpt nu ook dat de internationale makelaar de mezzanine heeft meegeteld voor zijn (of haar) berekening van de woonoppervlakte en het aantal kamers van het appartement in de advertentie. Want indien u die meters eruit laat, komt u op een prijs per vierkante meter, die wel erg hoog is. Te hoog. Zoveel betalen voor zo’n klein oppervlak, gaat u toch te ver.

De internationale makelaar is een beetje teleurgesteld, gepikeerd lijkt het zelfs. Maar uiteindelijk begrijpt hij het wel. Hij heeft nog een ander mooi appartement in portefeuille. Net als dit, alles piekfijn afgewerkt. En geen mezzanine deze keer. Maar dan moet u wel uw budget verdubbelen. Ook dat appartement is erg duur per vierkante meter.

Nog even nadenken, tot u niets meer hoort

U besluit daar nog even over na te denken. Met een handdruk in de straat voor de deur van het laatst bezochte appartement neemt u afscheid. En dat was het. Daarna hoort u niks meer van de internationale Parijse makelaar.

U wacht nog een paar weken op een telefoontje of bericht. U belt een paar keer maar de Engelssprekende assistente verzekert u dat er niks nieuws is binnengekomen dat aan uw criteria voldoet. En u realiseert zicht dat u terug bent bij af.

Als u ParisScarabee Househunters inschakelt, bezichtigt u appartementen die wel aan uw criteria voldoen. En voorkomt u dit soort teleurstellingen.

“Door onze persoonlijke inzet en betrokkenheid maken wij van uw huizenjacht een opwindende en positieve ervaring.”

Scenario 3: De vriendelijke maar onbereikbare makelaar in Parijs

U heeft een leuk appartement gespot dat bij deze lokale makelaar te koop staat. On-line of in de vitrine van de Parijse makelaar. U bent er aan de deur geweest maar in het weekend van hemelvaart, toen u in Parijs was, was deze Parijse agence immobilière gesloten.

Eenmaal terug in Nederland maakt u er meteen werk van. U belt, u laat berichten achter, u mailt …. Maar deze makelaar is er kennelijk nooit, en hij of zij belt u ook niet terug. Zelfs niet als u in uw beste Frans een bericht achterlaat dat u een appartement in Parijs wilt kopen. Deze makelaar heeft zijn handen vol aan de lokale vraag in de Parijse woningmarkt.

Helaas, u grijpt net mis

Dan, gelukkig, en toch nog onverwacht na al die tijd, krijgt u hem aan de lijn. Wat jammer nou, het appartement in kwestie is al verkocht. Hij zegt u dat het geen zin heeft om uw gegevens achter te laten. Het beste kunt u bellen als u opnieuw iets ziet wat uw interesse heeft.

Daarna hoort u niks meer van de onbereikbare Parijse makelaar. U wacht nog een paar weken op een telefoontje of bericht. U belt een paar keer maar u krijgt hem niet meer te pakken. En u realiseert zicht dat u terug bent bij af.

ParisScarabee Househunters zit bovenop het aanbod. Wij zijn ter plaatse. Dus als er een kans voorbijkomt, kunnen we die voor u grijpen.

“Met een klein, ervaren en professioneel team staan wij dag en nacht voor u klaar.”

Wat er misgaat: u bent de enige niet!

In al deze scenario’s heeft u te maken met welwillende professionals. De Parijse makelaars kennen hun vak en weten wat er speelt. Waarom lijkt het dan alsof u er niet tussen komt?

De crux van het probleem is de grote vraag naar onroerend goed in Parijs, in combinatie met het beperkte aanbod. Er komen maar weinig appartementen op de markt, die echt goed zijn. En die marktconform geprijsd zijn. Zulke appartementen kan een Parijse makelaar wel drie keer verkopen.

Welke keuzes heeft u nog?

Wat overblijft zijn de winkeldochters. Dat zijn appartementen die moeilijker te verkopen zijn. Ofwel er mankeert veel aan. Ofwel het gaat om een aardig appartement, maar de verkoper vraagt er (veel) te veel voor.

En soms krijgt u te maken met een Parijse makelaar die het lastig vindt om zaken te doen met een niet Frans ingezetene. Of die niet op zijn of haar gemak is met de Engelse taal. Die heeft het druk genoeg met andere klanten. En u bent er niet op afroep… want u woont nog niet in de buurt. Dus, dan geldt: voor u een ander.

Het alternatief: Paris Scarabee Househunters

Hoe komt u dan aan een appartement in Parijs? Kies voor Paris Scarabee Househunters. Ervaren huizenjagers met een lange staat van dienst. Nederlanders die al jaren in Parijs wonen. En die snappen hoe u als buitenlander denkt.

Om te beginnen filteren wijn voor u het beschikbare aanbod. Wij weten hoe we de Parijse woning advertenties moeten lezen en de foto’s moeten beoordelen. En met twee of drie aanvullende vragen die we – in vloeiend Frans - aan de Parijse makelaar stellen krijgen wij direct boven tafel of het appartement echt de moeite van een bezoekje waard is.

Een appartement of pied-à-terre dat aan uw wensen voldoet

Zo houden we alleen die appartementen over die in ieder geval voor een groot deel aan uw eisen voldoen. Verder putten wij uit al het beschikbare aanbod. Dus we bekijken niet alleen de appartementen die die ene Parijse makelaar in portefeuille heeft.

En, we nemen ook het particuliere aanbod mee. Er zijn namelijk ook nog Parijse verkopers die hun appartement zelf, dus direct aan u willen verkopen. Zonder tussenkomst van een Parijse makelaar. Daar komt u met een Parijse makelaar niet. Of u komt er soms wel, maar dan moet u alsnog wel het honorarium van de makelaar betalen.

Een bondgenoot die alles tot in de puntjes regelt

We gaan met u mee bij alle bezichtigingen en stellen ter plekke alle vragen waaraan u niet had gedacht. En als we dan uiteindelijk het appartement hebben gevonden waar u een bod op wilt uitbrengen, doen we dat samen met u. We zorgen ervoor dat u niet achter het net vist en dat het bod tijdig, relevant en acceptabel is.

Door ParisScarabee Househunters in te schakelen verzekert u zich ervan dat u niet meer betaalt dan het appartement echt waard is. Ook daarna helpen we u. Verbouwen? Geen punt. We regelen de aannemer en zorgen dat het gebeurt. Altijd in overleg met u.

De ideale schakel met de woningmarkt in Parijs

We regelen de nutsaansluitingen en helpen u op weg met verzekeringen, internet, telefoon, de Parijse vereniging van eigenaren en de Franse onroerendgoedbelastingen. ParisScarabee is de schakel tussen uw wensen en eisen en het aanbod op de Parijse woningmarkt.

Wij staan aan uw kant, maar we begrijpen ook hoe in Parijs het spel wordt gespeeld. Samen met ons komt u waar u wilt zijn. En zo wordt u op een dag toch echt wakker in dat Parijse appartement wat u altijd al had willen bezitten. Met een croissantje en een krantje in uw eigen luie stoel.

“Vastgoedfans met een voorliefde voor Parijs: wij laten pas los als we voor u de buit hebben binnengehaald.”

Het ideale scenario: een Nederlandse househunter in Parijs

Met Paris Scarabee Househunters als uw partner en bondgenoot heeft u diverse voordelen:

  • Waar voor uw geld
  • Zonder veel inspanning een mooi appartement vinden
  • Voldoen aan alle wettelijke eisen
  • Persoonlijke inzet en betrokkenheid
  • Veel ervaring en professionaliteit
  • Klein en slagvaardig team
  • Scherpe onderhandelingen en veel kennis van zaken binnen Nederland en Frankrijk
  • Keuze uit een breed aanbod aan appartementen
  • Transparante honorering

Vraag om een gratis intake gesprek

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Informeer dan vrijblijvend verder door contact op te nemen, of vraag direct om een gratis intakegesprek.

Wij zijn telefonisch bereikbaar via +31 6 11 24 35 12 (NL) of +33 6 47 41 83 52 (FR). Daarnaast kunt u ons mailen via info@parisscarabee.nl of een bericht sturen via ons online contactformulier.

Gratis intakegesprek aanvragen Meer antwoorden op veelgestelde vragen
Parisscarabee Frank van Zelst and Annemiek Wortel

Contact

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op. Wij zijn per telefoon 7 dagen per week van 09.00 uur ’s ochtends tot 22.00 ’s avonds bereikbaar. U kunt ons ook een e-mail of WhatsApp bericht sturen.

Telefoon en Whatsapp:
In Nederland: + 31 6 11 24 35 12
In Frankrijk: + 33 6 47 41 83 52

Email: info@parisscarabee.nl

Overige internationale vertegenwoordigers

 

Ga naar ons contactformulier