Aankoop

Dit is het hart van onze expertise. U vertelt ons wat u zoekt. Samen met u gaan wij op huizenjacht zowel bij makelaars als direct bij particulieren. We scheiden het kaf van het koren. We onderhandelen over de prijs. We wikkelen alles af. En we helpen u opstarten in uw nieuwe droom appartement. Praktisch en concreet.  Dit zijn de 4 stappen van de ParisScarabee Househunters methode: we search, find, deliver. Hieronder leest u meer.

Aankoop stap 1: Zoeken en vinden.

Samen vinden we uw droom appartement. Dit klinkt gemakkelijk… maar dat is het niet. Het begint met uw eigen wensen. U heeft misschien al een goed idee wat u wilt. Of u weet juist niet precies wat u wilt. In de praktijk moeten we daar vaak samen achter zien te komen. En ten tweede bent u niet de enige… want alle andere kopers willen ook net dat ene appartement dat u zoekt. Alles wat goed is, is snel weer van de markt verdwenen. Wij zorgen dat u krijgt waar u naar op zoek bent.

We beginnen daarom met een vrijblijvend en gratis intakegesprek om de mogelijkheden te verkennen. Daarin bespreken we samen uw wensen en uw budget, en of en hoe deze twee overeenstemmen met de mogelijkheden in Parijs. Als onze aanpak u aanspreekt, en u wilt een appartement in Parijs kopen, dan leggen we uw zoekcriteria en de honorering vast in een op maat gemaakte overeenkomst voor onze dienstverlening aan u.

Welk type woning zoekt u echt?

Daarna gaan we de baan op! We bezoeken al dan niet samen met u, een selectie van appartementen in Parijs die aan uw criteria voldoen. Wij screenen het aanbod en maken een voorselectie van flats die aan uw eisen zouden kunnen voldoen. We leggen contact met de makelaars of verkopers om over elk appartement meer informatie te vergaren. Van de appartementen die dan nog steeds geschikt lijken, maken we een lijst ter bezichtiging. Vervolgens regelen we alle logistiek en planning rondom de bezichtigingen. U hoeft alleen maar fris aan de start in Parijs te verschijnen. Afhankelijk van het aanbod en uw wensen, zien we dan 6 tot soms wel 12 appartementen op een dag. We doen alle bezichtigingen samen met u zodat u ook ter plekke alle informatie krijgt die u zoekt. Misschien vinden we uw droom appartement op deze eerste dag. Maar vaak is er na de eerste keer enige bijstelling nodig, bijvoorbeeld omdat u bepaalde wijken toch beter bent gaan vinden dan andere of andere typen van appartementen beter bent gaan waarderen.

We plannen drie van deze intensieve kijkdagen, gespreid in de tijd. Als we na drie kijkdagen nog niets gevonden hebben dat past in uw wensen en budget, evalueren we waarom dat het geval is. Dan besluiten we wat de vervolgstappen zijn. Soms is het gewoon een kwestie van te weinig aanbod op het juiste moment of tegen de juiste prijs. Dan zoeken we verder zoals we gebriefd zijn. Maar het kan ook zijn dat u uw zoekcriteria wilt aanpassen aan de hand van het aanbod.

Een mooi appartement gezien? Nu een bod uitbrengen.

Wij zijn bij elke bezichtiging aanwezig. We stellen de juiste vragen en letten op de belangrijke zaken. Omdat de verkoper of zijn makelaar vaak geen of slecht Engels spreken, doen we dat meestal in het Frans. Indien wij een appartement bezichtigen wat zeer de moeite waard is, en u kon daar zelf niet bij zijn, dan vragen wij u om snel over te komen. Wij vinden het  essentieel dat u een appartement zelf heeft gezien voordat u het koopt.

Zodra een appartement u bevalt, helpen wij u bij het uitbrengen van een bod. Dat moet meestal ter plekke en in het Frans, want wat goed is, is in Parijs nog steeds snel weg.

Overigens....

U zult uw Franse taalvaardigheid misschien zelf ook snel willen ontwikkelen… want de onroerend goed wereld in Parijs heeft zo haar eigen jargon. Kijk hier voor voorbeelden van deze Parijse ‘onroerend goed geheimtaal’.

Aankoop stap 2: bieden, onderhandelen en kopen.

Onderhandelen met een Franse verkoper of makelaar uit Parijs, weten wat de juiste prijs is, weten wat uw rechten en plichten zijn, alle contracten goed redigeren… en dat meestal en grotendeels in het Frans…samen met ons lukt dat allemaal. We bepalen samen met u de juiste prijs en onderhandelingsstrategie met de verkoper of diens makelaar. Ook het onderhandelen gaat meestal in het Frans… en vaak per telefoon. We zorgen ervoor dat uw bod duidelijk is en goed wordt vastgelegd. En we halen mogelijke koudwatervrees bij de verkoper weg, die kan opzien tegen de rompslomp van zakendoen met een buitenlandse koper. Soms is er ruimte voor onderhandelen. Maar, in Parijs, moet u soms ook niet lager dan de vraagprijs bieden. Dankzij onze jarenlange ervaring en onze ingangen in de Parijse woningmarkt, weten wij precies wat een juiste vraagprijs is.

Link met notaris en makelaar

Wij kunnen u in contact brengen met een goede en betrouwbare Parijse notaris. Maar als u die al heeft, kunnen we ook met de notaris van uw voorkeur werken.

Waar nodig, vertalen wij mondeling alle Franstalige documenten voor u, en we lichten ze toe. Als u wilt, kunt u ons machtigen om te ondertekenen uit uw naam zodat u niet steeds naar Parijs hoeft te komen voor de formaliteiten. Namens u staan wij in nauw contact met de notaris en de verkoper of diens makelaar.

Aankoop stap 3: Bewoonbaar maken.

U heeft water, gas en of elektriciteit nodig. U wilt aansluitingen op telefoon, kabel en internet… kortom alles om uw leven in Parijs goed op de rit te krijgen. Deze dingen werken in Parijs allemaal net even anders dan in Nederland. Wat dacht u van een inboedel- en opstalverzekering? Op de dag dat u de koopakte tekent, moet u immers al kunnen aantonen dat uw woning in Parijs goed verzekerd is – met een verzekering in Frankrijk. Omdat het meestal om een appartement gaat, krijgt u te maken met de Parijse versie van een Vereniging van Eigenaren. Wij helpen u om daar de weg te vinden en zorgen dat u wordt aangemeld en de benodigde codes en gegevens krijgt. Soms is er een conciërge die u moet leren kennen. Of er zijn buren met wie u iets wilt bespreken. En misschien vindt u het uiteindelijk handig om ook een Franse bankrekening te openen. Wij vertellen u precies hoe u dat aanpakt en wat u daarvoor nodig heeft, bijvoorbeeld welke documenten.

Aankoop stap 4: praktische vragen naderhand

Ook nadat u uw appartement in Parijs heeft betrokken, komen er van die lastige vragen op. De eerste keer dat u op uw Parijs adres een aanslag krijgt voor de onroerend goed belastingen (taxe foncière en taxe d’habitation). Wat moet u met die aanslagen doen? Of u wilt een vraag in het Frans stellen aan de verzekeringsmaatschappij. Deze en vele andere vragen blijven wij voor u beantwoorden, al lang nadat de sleuteloverdracht van uw Parijse appartement heeft plaatsgevonden.

ParisScarabee Househunters: search, find, deliver!

Parisscarabee aankoop sleutel overdracht

Contact

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op. Wij zijn per telefoon 7 dagen per week van 09.00 uur ’s ochtends tot 22.00 ’s avonds bereikbaar. U kunt ons ook een e-mail of WhatsApp bericht sturen.

Telefoon en Whatsapp:
In Nederland: + 31 6 11 24 35 12
In Frankrijk: + 33 6 47 41 83 52

Email: info@parisscarabee.nl

Overige internationale vertegenwoordigers

 

Ga naar ons contactformulier