Klantreviews

Wat zeggen onze klanten over ParisScarabee Househunters? Lees hieronder een aantal uitgebreide beoordelingen!

shutterstock_589394243

Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs

Wie: Roelant en Agnes, Nederland
Wat: Aankoop appartement 4-pièces, 17e arrondissement
Wanneer: Februari 2024

“4 hele belangrijke minuten”

Na een zeer plezierige en deskundige intake, zijn Frank en Annemiek voor ons op zoek gegaan naar een 4 kamer-appartement in Parijs. Het 7e arrondissement had onze voorkeur maar tijdens de 13 bezichtigen hebben zij ons laten zien dat wij veel meer appartement voor ons geld kunnen krijgen als we in - bv - het 17e zouden neerstrijken. Ze hadden uiteraard gelijk en tijdens de 3 herbezichtigingen de volgende dag werd het ons duidelijk dat we iets heel moois in een gezellig, typisch Parijs buurtje zouden kunnen bemachtigen.

ParisScarabee adviseerde ons niet te lang te wachten met het nemen van de beslissing, er lag al een bod (onder de vraagprijs) op tafel. Dus, de knoop doorgehakt en ons bod uitgebracht. Dit gebeurde in de auto onderweg naar Nederland: Frank reed, Annemiek vulde als een razende alle benodigde formulieren in en drukte op ‘verzenden’. Nog geen half uur later ontving zij bericht van de verkopende makelaar dat, 4 minuten nadat zij ons bod hadden binnengekregen, een 2e bod van de andere gegadigden bij hen in de bus viel. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt: ons bod werd doorgestuurd naar de eigenaren, die inmiddels van Annemiek een prachtige mail hadden ontvangen waarin werd aangegeven wie wij (de kopers) waren en waarom wij zo enthousiast waren over hun appartement. Zij konden niet anders dan ons bod accepteren.

….4 hele belangrijke minuten...

Dankzij doorpakken en snel en efficiënt handelen, werden wij eigenaar van een appartement traversant, 4 pièces, met een petit restaurant onder, een boulangerie naast en een boucherie tegenover ons. De Parijse sfeer die wij zochten.

Vervolgens werd het hele traject van promesse en acte de vente zeer deskundig begeleid en binnen no time hadden we de sleutels in handen. Terug in het appartement maakten wij kennis met de door Frank en Annemiek aangeraden aannemer die vlot bekeek wat er moest gebeuren en eveneens vlot offerte uitbracht. Ook dit traject werd door Frank en Annemiek in gang gezet. Daarnaast legden zij de contacten met de VVE, zorgden voor de juiste verzekering, regelden dat water en elektriciteit werden overgeschreven. Kortom een onmisbaar tweetal dat met veel flair en charme maar met name ook met professionaliteit en kennis van zaken de zoektocht door de Franse wirwar van straatjes, formaliteiten en bureaucratie tot een geplaveid pad maken.

Wij kunnen hen van harte aanbevelen!

Wie: F en H, Nederland
Wat: Aankoop studio 3e arrondissement Haut-Marais
Wanneer: Januari 2024

“Toegevoegde waarde bij elke stap”

Met de deskundige hulp van Annemiek en Frank hebben wij een droomplek in de Marais kunnen bemachtigen. Het is ze gelukt om binnen ons uiterst beperkte zoekgebied maar liefst 12 appartementen voor de kijkdag op te lijnen. Een duizelingwekkende operatie die een minutieuze voorbereiding vergt. Een dag om nooit te vergeten. Want wat hebben we veel gezien, geleerd, gelopen en gelachen. Bovendien: ons appartement zat erbij! Na een tweede bezichtiging wisten we het zeker en na stevig onderhandelen door ParisScarabee volgde het akkoord van de verkoper. Ook in het traject hierna, met het uitzoekwerk voor de Promesse, al het papierwerk en diverse obstakels op weg naar het definitieve koopcontract bij de notaris toont ParisScarabee haar expertise, professionaliteit en toegevoegde waarde. Wij maken ook dankbaar gebruik van hun after-salesdiensten. Wij bevelen ParisScarabee Househunters van harte aan.

Wie: WB, Nederland
Wat: Aankoop 2 pièces 4e arrondissement Marais
Wanneer: Juni 2023

“Werkelijk geweldig!”

Ik heb lang, ongeveer 10 jaar de droom gehad een appartementje in Parijs te kunnen bemachtigen. Maar waar te beginnen? De makelaars in Parijs, zijn over het algemeen niet te welwillend. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Laat staan de Franse wetgeving, waar ik in zijn geheel niet bekend mee ben. Ik heb even geprobeerd een Parijse makelaar te krijgen, maar dat pad was uitermate frustrerend en heb ik laten varen.

"Wat nu?" dacht ik toen. Even gegoogled en daar kwamen Annemiek en Frank naar voren, met hun bedrijf ParisScarabee. Na ten eerste een uitermate prettige kennismaking en het doornemen van de wensen, zijn zij aan de slag gegaan. Het voelde vanaf het begin af aan goed. Hele prettige samenwerking, ook met de nodige humor, wat het hele proces nog leuker maakt.

De eerste kijkdag was tot in de puntjes geregeld. Naast 12 appartementen te hebben gezien, ook heel veel gelachen. De manier van (onder)handelen van zowel Annemiek, als Frank is zeer professioneel en dat merk je aan de bejegening. Ze worden serieus genomen. Ze zijn samen een "gesmeerd" team die heel goed weten wat ze doen en wat te doen staat om mijn/jouw doel te bereiken.

Zowaar was het eerste appartement al raak. Het gehele proces van prijsovereenkomst tot daadwerkelijke koopovereenkomst is snel en vlot verlopen. Alles wordt tot in de puntjes uitgelegd, zodat er geen verrassingen zijn. Er wordt de tijd voor je genomen. Ook is de ten alle tijden bereikbaarheid heel erg prettig.

Al met al ben ik nu de trotse eigenaar van mijn eigen appartement in Parijs. Met heel heel veel dank aan Annemiek en Frank, zonder hen had ik dit niet zo soepel, zorgeloos, en snel kunnen verwezenlijken.

Wie: Nicole en Huib, Nederland
Wat: Aankoop appartement 9e arrondissement Madeleine/Opera
Wanneer: April 2023

“Top service in een record tijd”

Tsja …. Wat kunnen we eigenlijk nog toevoegen aan alle voorgaande reviews? Feitelijk niets alleen volmondig beamen dat het allemaal klopt! Wat hebben Annemiek en Frank een geweldige kennis van de Parijse woningmarkt en wat een topservice bieden zij. Zij hebben ons fantastisch geholpen en begeleid bij de zoektocht naar een appartement in Parijs.

In 4 maanden tijd! Van begin tot het eind. En wat we hebben gevonden met hun onmisbare hulp is een droom die is uitgekomen. Een prachtig pied à terre dat voor 100% aan onze wensen voldoet ook nog met een “to die for” uitzicht.

Wij willen daarom dan ook ParisScarabee Househunters ergo Annemiek en Frank van harte aanbevelen bij de zoektocht naar een huis in Parijs. Het moet een feest zijn en door hun kennis, kunde, complete service en ontzorging is dat het voor ons ook geworden. En daarbij, niet geheel onbelangrijk, het zijn gewoon hele prettige, leuke mensen.

Wie: Bart en Margot de Bresser, België
Wat: Aankoop appartement 2 pièces in het 15e arrondissement
Wanneer: Juli 2022

“Totale ontzorging van A tot Z”

Op zoek naar goede begeleiding bij de zoektocht en aankoop van een appartement in Parijs, zijn we uitgekomen bij ParisScarabee. Eerste kennismaking met Annemiek & Frank vond plaats eind januari, gevolgd door een persoonlijk gesprek bij ons thuis in februari, om gedetailleerd onze wensen door te nemen. Al direct viel ons de enorme deskundigheid op in alle zaken die hierbij komen kijken. Niet alleen uitgebreide kennis van de Parijse markt maar ook deskundig met betrekking tot het aankoopproces en de juridische aspecten, en ook duidelijk ervaren met de Franse werkwijze van makelaars en notarissen. Hierna werd een groepsapp geopend en ging de samenwerking werkelijk in sneltreinvaart van start. In een dynamische communicatie werden vele mogelijke biens uitgewisseld en van deskundig commentaar voorzien. Deze voorselectie resulteerde in een lijst van 12 objecten die alle werden bezocht op een indrukwekkend intensieve bezichtigingsdag op 11 maart. Het tweede appartement werd uiteindelijk het appartement van onze keuze en ’s avonds werd een bod uitgebracht. Finale overdracht vond uiteindelijk pas einde juli plaats omdat er kadastraal nog zaken niet in orde bleken. Dit alles was opgemerkt door A&F en vervolgens met indrukwekkende vasthoudendheid opgelost via verkopende makelaar, VvE en notaris. Dit hadden we nooit zelf zo kunnen doen.

De Parijse huizenmarkt is een wereld op zichzelf en deskundige begeleiding is o.i. een vereiste om succesvol te zijn. De begeleiding van A&F hebben wij als fantastisch ervaren en het best te omschrijven als totale ontzorging. Hierdoor konden wij ons volledig richten op de uitstraling, sfeer van de bezochte appartementen, inclusief de omgeving. En dat is zeer waardevol omdat er hoe dan ook beperkte tijd beschikbaar is voor bezichtigingen. Alle belangrijke zaken worden duidelijk voorbesproken en snel en efficiënt uitgevoerd. Ondanks de noodzakelijke snelheid zorgden A&F ervoor dat we alle beslismomenten zelf in controle zijn geweest. Op deze manier wordt de aankoop van een appartement in Parijs gewoonweg een feest. Een feest mét afterparty want hun bemoeienis, inzet en gedrevenheid stopt niet bij het tekenen van de akte bij de notaris. In onze situatie zijn ze nog actief in de contacten met de installateur voor de airconditioning en enkele andere zaken. Wat een toppers, dank!

Wie: Jan van de Putte
Wat: Verkoop appartement 4 pièces in het 12e arrondissement
Wanneer: Juli 2022

“Succes dankzij doorzettingsvermogen en improvisatietalent”

Tja… waar was ik geweest zonder dit adorabele koppel… dit was denk ik voor ParisScarabee onverwacht het meest complexe project tot nu toe…het begon met een eventuele verbouwing van mijn Parijse appartement. De eerste ontmoeting met Annemiek in de zon op een terras naast mijn huis… vitale goed luisterende en snel begrijpende dame… onmiddellijk goed gevoel… na veel onderzoek wordt het enkele maanden later toch huis verkopen… eerste ontmoeting met Frank…. duidelijke en helder, betrouwbaar en efficiënt… samen gaan Frank en Annemiek alles regelen…allereerst de juiste makelaar vinden om mijn maison’ àtypique’ te verkopen… niet eenvoudig te verkopen…offertes aanvragen… foto’s laten maken… biedingen van kopers beoordelen, de interessante bieders ontvangen, mijn Parijse post ordenen en mij bezorgen, alle verplichte papieren regelen… [ik ben ver van Parijs] ….dan een goede koper gevonden…we zijn bij de notaris voor het tekenen van de promesse de vente voorlopige koopakte… gaat de goede kant op… maar dan… blijkt grootste deel van mijn huis niet te bestaan… ik had toch 20 jaar niet in de lucht maar in een echt huis gewoond…?… en op foto’s uit 1911 zie je het al staan… maar het kadaster heeft het nog nooit gezien…Tja Tja… toen begon er een nieuw heel ander project… vereniging van eigenaren, syndic, lastige buurman… regularisatie… op dit punt werden alle capaciteiten aangesproken… dit kon niet op routine, want die bestond hier niet… Het werd een ontdekkingstocht voor Frank en Annemiek waar hun doorzettingsvermogen, improvisatietalent, ten volle zichtbaar werden… en altijd rustig… vriendelijk…. maar slim en alert… als er een belangrijke brief in het frans geschreven moest worden deed niet de Franse makelaar, niet de Franse notaris, maar de Hollandse Annemiek dat, en ook nog eens perfect…. en als ik soms door druk werk ver van Parijs traag was met reageren bleef Annemiek altijd vriendelijk zachtjes aandringen zonder enig ongenoegen of ongeduld te tonen… Tja…
kortom... na veel diplomatie en onderhandelen eindelijk de vergadering van de vereniging van eigenaren copropriété…. iedereen stijf van de zenuwen… hiermee zou de verkoop staan of vallen… het liep goed af.. dankzij jullie, Frank en Annemiek!!! Un eternel Merci!! I love you! Van tja naar cha-cha-cha !!!!

Wie: Familie Piessens, België
Wat: Aankoop appartement 3 pièces in het 7e arrondissement
Wanneer: Juni 2022

“Professioneel, secuur en snel”

In het voorjaar 2022 namen we contact op met ParisScarabee om ons te begeleiden in de zoektocht naar een appartement in Parijs. Al vanaf het eerste online kennismakingsgesprek hadden we een goede indruk. Er volgde snel een thuisbezoek om de details te bespreken. Hun persoonlijke aanpak boezemde het nodige vertrouwen in, je bent bij hen geen nummertje in de rij. Dan volgde de eerste kijkdag waarbij we meer dan 10 panden bezochten. De dag was perfect georganiseerd en Annemiek en Frank zijn als team uitstekend op elkaar afgestemd. Uit de selectie bleek dat ze onze wensen heel goed begrepen hadden: het was een erg divers aanbod waarbij elk pand weer andere troeven te bieden had. We hebben dankzij hun goede werk dan ook op de eerste dag al het appartement van onze dromen in het 7de arrondissement gevonden. Ook bij de verdere afhandeling van de aankoop bleven Annemiek en Frank erg nauw betrokken en handelden ze alles uiterst professioneel af. Ze nemen werkelijk alle zorgen op zich: van de gebruikelijke papieren rompslomp tot het proactief uitpluizen van mogelijke addertjes onder het gras. Ze gaan hierbij uiterst secuur en snel te werk, niets is hen te veel en de communicatie liep op wieltjes. Kortom, als je met Annemiek en Frank in zee gaat dan kan je zorgeloos een woning in Parijs vinden en bovendien leer je ook een heel warm en aangenaam koppel kennen: Niets dan lof dus!

Wie: Erwin en Marieke
Wat: Aankoop appartement 4 pièces in het 18e arrondissement
Wanneer: Mei 2022

“Onmisbare begeleiding”

We schrijven dit vanuit ons eigen appartement in Parijs. Zonder de hulp van ParisScarabee waren we waarschijnlijk niet aan dit avontuur begonnen. De website bleek al een grote bron van praktische informatie en tips. Vanaf de kennismaking is het traject vlekkeloos verlopen. Annemiek en Frank bleken zeer vriendelijk en open, en goed op de hoogte van de Parijse huizenmarkt en procedures. Samen met hen hebben we onze voorkeuren zo goed mogelijk omschreven en daarna zijn zij op zoek gegaan. En ondanks dat we zelf ook veel woningsites in de gaten hielden kwamen ze op de eerste bezichtigingendag met veel verrassingen. Een dag op stap met Annemiek en Frank is een plezier, en we hadden er graag nog een paar gedaan, maar we zijn die eerste dag al direct geslaagd. We hebben een appartement gevonden in onze favoriete straat. De begeleiding van het zoek- en aankoopproces was voor ons onmisbaar en we zijn ze erg dankbaar voor hun steun. Er moet nog wel het een en ander aan het appartement gebeuren en we hopen dan ook de samenwerking nog even te kunnen voortzetten.

Wie: Familie H.
Wat: Aankoop appartement 3 pièces in het 9e arrondissement
Wanneer: April 2022

“Onze wensen goed en snel opgepikt”

Graag geven we een reactie op onze samenwerking met ParisScarabee Househunters. Na het besluit een appartement te kopen in Parijs, is de volgende vraag: ‘hoe pak je dit aan…’. Toen we al googelend Frank en Annemiek vonden, kwam de search echt van de grond. Onze wensen werden goed en snel door hen opgepikt. Dankzij hun lokale kennis en doorzettingsvermogen, kwam er in korte tijd een lijst met adressen. In no time vonden we ons appartement in het 9de arrondissement. De after service in de vorm van omgang met de Franse instanties, zoals leveranciers van WiFi, gas, water, licht, verzekering, en de afwikkeling met de notaris zijn gladjes verlopen. Hulde voor Annemiek en Frank.

.

Wie: Familie O.
Wat: Aankoop appartement 3 pièces in het 9e arrondissement
Wannneer: Januari 2022

“Notre rêve Parisien”

Een prachtig appartement hebben we aangekocht met de hulp van Frank en Annemiek, waar we hopelijk nog een lange tijd met ons gezin van gaan genieten. Het is en was een gestroomlijnd proces. Vanaf de eerste inventarisatie van de wensen en eisen waaraan het appartement moet voldoen, tot aan de verbouwing en het regelen van de internetaansluiting staan ze voor je klaar.
Wat het proces efficiënt maakt, is dat er vooraf al keuzes gemaakt worden. Welke wensen zijn er en in welke wijk zou je een appartement willen. Vervolgens komt er een meer dan efficiënte dag van bezichtigingen, waarin Frank en Annemiek toch een duidelijke rolverdeling hebben. Deze dag was intensief, maar ook productief (want er volgde ook een koop uit) maar bovenal ook erg gezellig. De kennis die Frank en Annemiek hebben van de Parijse huizenmarkt combineren zij met de wensen die wij als kopers hebben en ze proberen ook echt aansluiting op deze punten te vinden. Het gaat om het appartement, maar ook om de buurt, de wijk, de bewoners en zelfs of er wel een goede bakker in de buurt zit. Het vertrouwen wat je aanvankelijk schoorvoetend geeft om samen aan de slag te gaan hebben zij dubbel en dwars waargemaakt. Het gaat niet alleen om de aankoop van een appartement, maar om het appartement wat je echt graag wilde hebben en wat aansluit bij wat je aanvankelijk gezegd had te willen. Vastberaden, consciëntieus en doortastend, met een buitengewone kennis van de Parijse huizenmarkt en de Franse bureaucratie maakt, naast dat het een bijzonder vriendelijk stel is, dit hele verhaal tot een goed begin van onze rêve Parisien.
.

Wie: Bas en Saskia
Wat: Aankoop appartement 2 pièces nabij Le Bon Marché
Wannneer: Oktober 2021

“ParisScarabee denkt aan alle zaken waaraan je zelf niet denkt”

Frank en Annemiek inschakelen was de beste beslissing die we namen, op het aankopen van een appartement in Parijs na natuurlijk. In Nederland zouden we niet snel een aankoopmakelaar in de arm nemen; dat regelen we zelf wel. Maar een aankoop in Parijs in het Frans is iets lastiger; een enorm aanbod woningen die vaak direct verkocht worden en tegen duizelingwekkende prijzen. Frank en Annemiek kennen de Parijse markt en weten precies wat er nodig is voor een succesvolle aankoop. De bezichtigingen zijn een ervaring op zich; een bijzonder strakke planning, niet aflatende vriendelijkheid naar makelaars, continue vragen en opmerkingen over alle details en met een enthousiasme of ze het appartement zelf kopen. Frank en Annemiek vullen elkaar aan; de één denkt aan formele stappen, kosten of juridische details, de ander aan ligging, een goede kaaswinkel en wat je over 5 jaar zou willen doen in je appartement. In het gehele proces blijven ze vragen, kijken en sturen om ervoor te zorgen dat je echt je droom appartement vindt.
Zonder ParisScarabee hadden we niet geweten of we een winkeldochter kochten en of er later verrassingen zouden komen. Dat laatste weet je nooit, maar Frank en Annemiek staan klaar om te helpen. Het formele proces na het succesvolle bod ging erg snel; je merkt dat de eigenaar van het appartement, de makelaar en de notaris graag met Frank en Annemiek werken omdat ze kundig, vriendelijk en snel werken. Communicatie is erg goed en Frank en Annemiek denken aan alle zaken waar je zelf niet aan denkt. De verbouwing gaat nu beginnen, ook onder begeleiding aan Frank en Annemiek.

Wie: Heleen en Winfred
Wat: Aankoop appartement 4P, 6e arrondissement, bij Odéon
Wanneer: September 2021

"Au-delà de nos espérances" 

Het appartement dat wij dankzij Annemiek en Frank in het 6e arrondissement, vlakbij de Seine, hebben gevonden overtreft onze verwachtingen. Wij hopen met onze drie zoons en onze vrienden nog lang van deze plek te genieten. De steun en expertise van A&F overtrof onze verwachtingen tenminste even zeer. Niet alleen hun kennis van Parijs en hun savoir- faire in deze uitdagende markt is indrukwekkend, ook hun zeer persoonlijke aandacht en netwerk was voor ons van grote betekenis en een enorme verrassing. De zorg van A&F houdt niet op, na het tekenen van de contracten bij hun efficiënte notaris. Zij denken aan ieder essentieel onderdeel van de nieuwe omgeving: verzekeringen, water, energie, WIFI, schilderen en de VVE. A&F organiseerden het met de hen kenmerkende voortvarendheid, waardoor het hele proces naadloos verliep. Het tempo waarin dat ging is ongeëvenaard en bleek allemaal onderdeel te zijn van het pakket!
Het intensieve contact dat wij sinds november 2020 met A&F mochten onderhouden was bovenal zo gezellig dat wij het zullen missen, nu alles in kannen en kruiken is. Het is werkelijk een voorrecht en een groot plezier om met Annemiek en Frank samen te werken.

Who: Jeff Tarakajian (USA)
What: renovation of a 3-pièces flat in the 6th arrondissement near Pont Neuf
When: July 2021

“Brilliantly done renovation - (under the most difficult circumstances)"

I engaged ParisScarabee to direct and oversee an almost complete renovation on my Paris apartment. I live in the U. S., so having someone responsible “on-site” when needed would be critical. When I left the apartment in Anne and Frank’s hands on March 15, 2020, I had no idea that a global pandemic would drive the project through many unforeseen twists and turns. But 15 months later, despite lockdowns, travel restrictions, materials that suddenly became unavailable, suppliers who weren’t working, etc., the result was absolutely superb. We couldn’t be happier. Frank and Anne were always there to trouble-shoot, provide timely good news and bad, as well as well-thought-through suggestions for how to go forward. Their service is a bit pricey, but as they say, “worth it” particularly when facing the unpredictable from thousands of miles away. Merci millefois!

Wie: Sylvia en Michiel (Nederland)
Wat: aankoop studio, 6e arrondissement, bij de Jardin de Luxembourg
Wanneer: augustus 2018

“Een geweldige steun”

Tussen het idee van een appartement in Parijs en de daadwerkelijke aanschaf zaten 6 intensieve maanden waarbij Annemiek en Frank ons op veel gebieden wegwijs hebben gemaakt, de ijzers uit het vuur hebben gehaald en ons hebben uitgelegd hoe de Franse slag er in de praktijk uitziet.

En wat werd het een leuke en gezellige tijd! Met onze eigen ideeën als startpunt gingen A&F aan de slag en organiseerden de eerste van de drie geplande kijkdagen en na een dag met 10 bezichtigingen waren we bevestigd in onze keuze; de studio die we het eerste hadden gezien zou het worden. Daarmee vervielen de twee andere kijkdagen tot onze spijt, want een dag met A&F op stap in Parijs is een erg gezellige activiteit.

Dat was het makkelijkste gedeelte; daarna de (Franse) bureaucratie waar A&F ons behendig doorheen hebben geloodst en ons goed op de hoogte hielden van de ontwikkelingen en actie ondernamen als “de overkant” op zich liet wachten. En toen er die onvermijdelijke en onvoorziene hobbel aan het einde kwam, stonden A&F klaar om met hun geweldige onderhandelings- en taalvaardigheden ook dat punt naar tevredenheid op te lossen.

En gedurende het hele traject namen A&F onze wensen ter harte, duwden terug waar het niet kon maar pakten door waar wij dat wilden. Kortom, de hulp en begeleiding van A&F was een geweldige steun in een aanvankelijk spannend traject dat uiteindelijk helemaal naar tevredenheid is afgerond.

Wie: Hester en Aart (Nederland)
Wat: aankoop 2-kamer appartement 6e arrondissement, in Saint-Germain-des-Prés
Wanneer: april 2018

"Wij genieten van ons fijne plekje in Parijs!"

Wij hebben Frank en Annemiek ingeschakeld om voor ons een pied-à-terre in Parijs te vinden. Dat is uitstekend gelukt. Wij zijn blij met het appartement en hebben zeer veel ondersteuning gehad, zowel bij de zoektocht, bij de juridische afhandeling als bij een latere verbouwing. Uit alles spreekt ervaring en commitment, maar ook vasthoudendheid.

De zoektocht was intensief en was als een militaire operatie gepland; nog nooit zoveel van Parijs gezien in zo'n korte tijd... Aangezien Frank en Annemiek meteen goed begrepen wat wij wilden en de plaatselijke markt goed kennen, is het appartement uiteindelijk zelfs 'op afstand' door ons aangekocht. Bij de verbouwing hebben wij veel baat gehad bij de goede samenwerking met een aannemer met wie vaker door Frank en Annemiek gewerkt wordt; en dat blijkt uit alles.

Kortom; wij zijn zeer tevreden en genieten van ons plekje in Parijs!

Wie: Germaine en Gijs (Nederland)
Wat: renovatie 3-kamer appartement, 16e arrondissement, bij Avenue Foch
Wanneer: november 2017

"Fijne mensen waar je op kunt bouwen"

Verslag 6 maanden samenwerking Paris Scarabee Frank en Annemiek:

In 2016 hebben mijn man en ik een mooi, licht erg gedateerd appartement gekocht in Parijs. Dat moest verbouwd worden en de Franse interieurarchitecten waar ik mee in contact kwam, waren het niet helemaal.

Ik ben toen gaan googelen op internet en vond de site van Paris scarabee; mijn stoute schoenen aangetrokken en gebeld: Kreeg Annemiek aan de lijn en om een lang verhaal kort te maken, na een prettig gesprek volgde een eerste ontmoeting en zijn we met elkaar in zee gegaan.

Ze hebben ons geholpen aan een goede Franse aannemer en we hebben fijn en constructief samen gewerkt, de lijntjes waren kort en duidelijk en alle afspraken werden correct en vlug afgehandeld.

Frank en Annemiek zijn fijne mensen waar je op kunt bouwen tijdens verbouw en inrichting en ook een grote fijne ondersteuning voor de ingang naar de Franse instanties.

Frank en Annemiek luisteren, adviseren waar nodig (met name Franse dingetjes, ze weten echt veel), nemen over als het nodig en laten je volledig in je waarde, ze zoeken ook dingen uit als je dat vraagt. Wij hebben erg fijn met jullie samen gewerkt, succes lieve mensen.

Wie: Martin en Reginald (Nederland)
Wat: verkoop studio, 18e arrondissement, bij Gare du Nord
Wanneer: mei 2017

"Snel en deskundig"

Het is gelukt. De verkoop is tot stand gekomen. We willen jullie hartelijk danken voor jullie hulp. Als we het helemaal zelf hadden moeten doen, was het een hele tour geworden.

We waren onder de indruk van jullie kennis en van de snelheid waarop we altijd antwoord kregen op onze vragen.

Dus...hartelijk dank!

Wie: Peter de Vries (Nederland)
Wat: aankoop 3-kamer appartement Rue Oberkampf, 11e arrondissement, bij Place de la Bastille en de Marais
Wanneer: maart 2017

"Het kost wat, maar het is topkwaliteit die geleverd wordt!"

Zonder Annemiek en Frank van Parisscarabee was het niet gelukt (en zo snel) een appartement in Parijs te vinden en dat te verbouwen. Ze kennen Parijs op hun duimpje en kunnen dus heel goed adviseren in welke buurt(en) het beste te zoeken. Wij zijn zo op een perfecte plek beland.

De door hen georganiseerde zoekdagen (in ons geval zoekdag) zijn op maat toegesneden en heel efficiënt. Vanuit Nederland is dat zo niet te doen.

Het koopproces is in ons geval geheel door hen verzorgd op een vertrouwenwekkende wijze.

Dat was een heel gestuntel geworden als we het zelf hadden moeten doen en zij kennen een betrouwbare notaris en zijn op de hoogte van juridische aspecten c.q. valkuilen.

De verbouwing is buitengewoon goed verlopen. De aannemer waar zij mee samenwerkten levert goed werk en het bouwproces werd goed begeleid. “Pas de soucis” was het toverwoord.

Het is bijzonder prettig samenwerken met hen. Behalve dat ze goed werk leveren, reageren ze altijd heel snel en verloopt het contact op een plezierige wijze. Ze reageren heel adequaat op wensen en zitten er bovenop om alles goed te laten verlopen. Er was 1 dingetje verkeerd uitgevoerd en daarvoor hebben Annemiek en Frank hele goede nazorg geleverd.

Kortom het kost wat, maar het is topkwaliteit die er geleverd wordt. Alle lof.

Wie: Ellen & Jean-Pierre (Nederland)
Wat: aankoop appartement Rue Manin, 19e arrondissement, bij het Parc Buttes Chaumont
Wanneer: november 2015

"Binnen vier maanden geslaagd!"

Met de intensieve, efficiënte en persoonlijke hulp van Annemiek en Frank is het gelukt om binnen vier maanden een heerlijk appartement in Parijs te vinden. Door onze gesprekken met hen werden onze wensen snel concreter en realistischer. Op de eerste kijkdag kregen we een kleurig palet van elf verschillende appartementen voorgeschoteld: oude en nieuwe panden, met en zonder lift, twee of drie kamers, hoog en laag, iets goedkoper en iets duurder. De variëteit in aanbod hielp onze gedachten te bepalen: plussen, minnen, wat zoeken we precies? Eind van de dag waren wij er naar ons idee al uit. Daarna is het snel gegaan: bod gedaan, geaccepteerd, enorme papierwinkel doorgewerkt, twee visites bij de notaris en toen vier bosjes sleutels rijker van 'onze' Manin! Zonder Frank en Annemiek was ons dit nooit gelukt. Wij hadden vertrouwen in hun aanpak: zakelijk, deskundig, vlot, recht door zee, gevoel voor de Parijse mores en humor. Het was een plezier met hen te werken. Vanaf onze 5e etage kijken wij terug op een paar spannende en succesvolle weken waarin wij ons goed begeleid voelden door dit sympathieke duo.

Wie: Daniël Jansen op de Haar (Nederland)
Wat: aankoop appartement Rue Caulaincourt, 18e arrondissement, bij de Sacre Coeur
Wanneer: juli 2015

"Intens gelukkig"

Frank en Annemiek hebben mij zowel bij de aankoop van twee appartementen, als bij de verkoop van een appartement uitstekend geholpen. Hun kennis van de Franse taal, maar vooral hun uitstekende connecties met sympathieke makelaars, en een voortreffelijke notaris waren van doorslaggevende aard om mijn droomhuis te vinden! Ze kennen de stad door en door, en hebben me op plaatsen gewezen, waar ik als doorgewinterde "Parijskenner" nog nooit was geweest. Op één van die plekken ben ik nu intens gelukkig met zowel het huis als de gezellige buurt.

Who: Petter Aasheim/Leona Leslie (Norway)What: purchase of a studio with terrace, 4th arrondissement, near Place des Vosges, Le Marais

When: June 2015

"Dreams of Paris"

It started on a rooftop. Reading Hemingway and sipping rosé wine. A dream of a pied-à-terre in the world’s most beautiful city. Paris, with its grey skies, corner cafes and intricate history had seduced us. A studio, a room, anything! We had to have our own little piece of Paris.

We knew exactly what we wanted. We had a vision, a dream, a mission! Franck and Annemiek helped us to realize it. When we first met for coffee in a local bar in the 10th arrondissement, we knew immediately that they understood what we were looking for. They shared our passion for Paris and had a keen understanding of the real estate market and its laws and regulations. They had the ability to picture what we were dreaming of, and so the search began.

Frank and Annemiek worked diligently to find the best apartments on the market within our budget. They worked tirelessly to set up appointments with elusive sellers and real estate agents. There are thousands of agencies in Paris and it would have been very difficult to navigate this on our own.

The dream became reality when we saw the second apartment on our second day of viewings. Frank and Annemiek helped us to make an offer and negotiate with the seller (there were other very interested buyers). The owner accepted our offer above others because Frank and Annemiek were so agreeable to do business with.

Knowledgeable, skilled and entirely committed to finding us the place of our dreams, Frank and Annemiek were a pleasure to work with. They communicated quickly and clearly whenever we had a question or asked for advice. They added a personal touch to the process; they got excited when we got excited and nervous when we were nervous. They understood what we wanted, and they made it happen.

We highly recommend Frank and Annemiek as the property finders who will make your dreams of Paris come true.

Wie: Familie De Kat (Nederland)
Wat: aankoop 3 kamer appartement, 16e arrondissement, bij Place Victor Hugo
Wanneer: september 2014

"Helemaal geweldig!"

Dankzij Annemiek and Frank is mijn grote wens in vervulling gegaan. Op doortastende en sympathieke wijze hebben zij onze zoektocht naar een appartement in Parijs vormgegeven. Mede dankzij uitstekende connecties zowel bij makelaars als aannemers. Frank en Annemiek spreken beter Frans dan menig Parijzenaar. Zeer aanbevolen door ons, Familie de Kat.

Who: Turner Family (England)

What: purchase of a one-bedroom apartment, 20th arrondissement, near Place Gambetta and Père Lachaise

When: august 2014

"Better place for our money!"

We engaged Frank and Annemiek to find a studio in Paris for our daughter (20). She studies there and wants to build up a life in Paris. We wanted something with a separate bedroom, in a safe area, and a flat tranquil enough to allow for study. Our budget was about 250.000 Euro. Frank and Annemiek were very helpful in explaining us the mechanics of the market, the nice and affordable areas; they also showed us some interesting areas we had not thought of. They quickly found a very nice apartment and were able to complete the transaction at the notary - within three months after they started the search - at a purchase price of 235.000 Euro for a 2-room apartment close to the lively Place Gambetta in the 20th arrondissement. They also were very helpful in quickly bringing us in contact with a renovation company which carried out the additional arrangements we wanted, mainly for storage. We would certainly recommend Frank and Annemiek!

Wie: W. Stoker (Nederland)
Wat: aankoop 3-kamer appartement, 18e arrondissement, bij de Sacre Coeur
Wanneer: juni 2013

“Enthousiast en deskundig”

Frank van Zelst en Annemiek Wortel hebben ons op deskundige en enthousiaste wijze geholpen bij het zoeken naar en het kopen van een appartement in Parijs. Zij hebben ons vakkundig begeleid bij de renovatie van ons appartement. Zij zijn goed op de hoogte van hetgeen bij het kopen en renoveren van een appartement in Parijs speelt. Daarbij is ook zeer belangrijk dat zij de Franse taal spreken. Voor eenieder die deskundige hulp zoekt bij het kopen van een appartement in Parijs bevelen wij hen van harte aan.

Wie: M. van Engelshoven (Nederland)
Wat: aankoop studio, 18e arrondissement, bij Gare du Nord
Wanneer: voorjaar 2011

“Onmisbaar”

Als u van plan bent onroerend goed in Parijs aan te schaffen is het verstandig Annemiek en Frank in te schakelen. Wij hebben dat ook gedaan en zijn er erg tevreden over. Annemiek en Frank hebben een uitstekende kennis van de Franse taal. Ook op juridisch gebied. Dat is belangrijk vanwege de verschillende juridische documenten en voor het afhandelen van de papierwinkel die door de makelaar en de Franse notaris wordt voorgelegd. Beiden zijn praktisch ingesteld, werken snel en hebben antwoord op alle vragen. Ze gaan zorgvuldig te werk en houden zich aan de afspraken. Ze zijn goed bekend in Parijs en vinden het duidelijk leuk om te helpen bij het vinden van een appartement dat past bij de wensen en het budget van de klant. Wij zochten een pied-à-terre van rond de ton. We hebben nu een Compromis de Vente van een pand van 101.000 euro op een voor ons ideale locatie. Wanneer je meer wilt weten over onze ervaringen kun je altijd (via Frank en Annemiek) contact met ons opnemen.

Wie: C.J. Hage (Nederland)
Wat: aankoop 3-kamer appartement rue Brey, 17e arrondissement, bij de Arc de Triomphe
Wanneer: zomer 2010

"Absolute topklasse!!!"

Onze zoekopdracht was heel specifiek, een appartement naar onze specifieke wensen in een bepaalde wijk, zowel als investering als mogelijk eigen gebruik; heel belangrijk dat onze wensen werden gehoord, en tevens werden wij geholpen bij het verfijnen van onze keuze. Het zoekproces ging zeer efficiënt en er werd snel gehandeld in deze markt waar topproduct zo verkocht kan zijn. Alles rondom de koop werd "all-inclusive" geregeld; zeer betrouwbaar, met prima kennis van zaken en continue communicatie. Wij hebben nu een fantastisch mooi appartement in hartje Parijs !! het overstijgt onze verwachtingen, en in de vervolgfase bij de verhuur krijgen we ook hun verdere begeleiding. Frank en Annemiek werken perfect als een team.

Pont Alexandre Paris (Small)

Contact

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op. Wij zijn per telefoon 7 dagen per week van 09.00 uur ’s ochtends tot 22.00 ’s avonds bereikbaar. U kunt ons ook een e-mail of WhatsApp bericht sturen.

Telefoon en Whatsapp:
In Nederland: + 31 6 11 24 35 12
In Frankrijk: + 33 6 47 41 83 52

Email: info@parisscarabee.nl

Overige internationale vertegenwoordigers

Ga naar ons contactformulier