Wat kost aankoopbegeleiding door ParisScarabee Househunters?

Start: een eenmalige kostenvergoeding

Na het gratis intakegesprek zetten wij voor u een zoekopdracht op maat op papier. Nadat we het hierover helemaal eens zijn geworden, ondertekent u deze opdracht. Op dat moment brengen we u een eenmalige  kostenvergoeding van 1000 Euro (exclusief 20% Franse BTW) in rekening. Dan gaan wij direct uw droom appartement voor u zoeken! Besluit u uiteindelijk om geen appartement te kopen? Dan is dit alles wat u ons betaalt. ParisScarabee Househunters: no cure, no pay.

 

Pantheon Paris

Wat krijgt u daarvoor?

Voor deze onkostenvergoeding zoeken wij gedurende 6 maanden intensief voor u. Het bedrag is inclusief alle voorbereidingen en uitwisseling vooraf.  Inbegrepen zijn 3 volle dagen kijkdagen in Parijs. We maken voor elke kijkdag eerst  een voorselectie van de meest geschikte appartementen die op dat moment op de markt zijn. Voor ieder appartement spreken we de makelaar of eigenaar om na te gaan of het werkelijk aan uw eisen kan voldoen. We organiseren dat u op elke kijkdag alle geselecteerde appartementen achter elkaar kunt bezoeken. Wij gaan mee bij elke bezichtiging en zorgen dat de juiste informatie boven water komt. Afhankelijk van het aanbod, ziet u per kijkdag gewoonlijk zo’n 6 tot 12 zorgvuldig geselecteerde appartementen. Uw eigen reis- en verblijfkosten voor deze kijkdagen betaalt u zelf.

Onze kostenvergoeding is zeer redelijk. Zelfs als wij op de eerste kijkdag reeds het appartement van uw voorkeur vinden, zijn wij al tientallen uren voor u aan het werk geweest.  Ook helpt deze eenmalige kostenvergoeding het ons om te bepalen of u als klant net zo serieus bent als wij bij uw project  om een appartement in Parijs te vinden en te kopen. Bij de definitieve sleuteloverdracht van uw woning in Parijs, die u met onze medewerking heeft gekocht, brengen wij de kostenvergoeding daarom in mindering op ons uiteindelijke honorarium.

Daarna kiest u zelf: percentage of vast bedrag

De hoogte van ons uiteindelijke honorarium hangt af van de complexiteit van de zoekopdracht en van de aard en omvang van de diensten die u van ons wilt afnemen. Dit honorarium betaalt u ons alleen indien u daadwerkelijk eigenaar bent geworden van uw appartement in Parijs: no cure, no pay. Het is de eigenlijke beloning voor ons werk. Het bedrag dekt al onze diensten van stap 1 tot en met 4 van de aankoop.

We komen de hoogte van ons totale honorarium bij het begin van onze zoekopdracht met u overeen. U kunt daarbij kiezen wat u zelf prettig vindt.

Keuze 1: een percentage van de werkelijke aankoopprijs

De hoogte van dit percentage is afhankelijk van het reële aankoopbudget dat u voor uw flat over heeft. Op basis van uw budget voeren wij de zoekopdracht uit. In de praktijk kan de werkelijke aankoopprijs echter iets hoger of lager uitvallen dan uw budget. Bij aankoop van een goedkoper appartement betaalt u ons hetzelfde vaste percentage als bij aankoop van een duurder appartement. Valt uw appartement uiteindelijk iets goedkoper uit dan u vooraf had begroot, dan betaalt u ons dus een lager absoluut bedrag in Euro’s. Maar ook een hoger bedrag als u een duurdere woning koopt.

Keuze 2: één vast bedrag

Bij deze keuze spreekt u vooraf één vast bedrag in Euro’s met ons af. Of uw uiteindelijke appartement nu goedkoper of duurder is dan u had begroot, het bedrag in Euro’s dat u ons betaalt varieert dan niet. Zo ontstaat zelfs de schijn niet, dat wij er belang bij zouden kunnen hebben dat u een zo duur mogelijk appartement in Parijs koopt.

We komen samen de basis overeen

In beide gevallen schatten we samen met u vooraf een reële aankoopprijs in. Dit doen we in overleg. We kijken naar uw budget en uw wensen, en koppelen dat aan onze kennis van wat er voor dat bedrag in Parijs werkelijk haalbaar is.

Onder de aankoopprijs verstaan we de prijs die u de verkoper betaalt, inclusief de kosten van diens eventuele makelaar. In het Parijse vastgoedjargon heet dat: le prix de vente FAI, Frais d'Agence Inclus. Als richtlijn voor ons honorarium hanteren we een percentage van 5% van deze koopprijs FAI. Dit percentage kan variëren op grond van onze inschatting van de complexiteit van de zoekopdracht. 

Wat betaalt u als u toch geen woning in Parijs koopt?

Als u uiteindelijk geen appartement in Parijs koopt, bent u de eenmalige kostenvergoeding van 1000 Euro definitief aan ons kwijt. Dat is dan ook het enige dat wij u dan in rekening brengen.

Over alle vergoedingen  zijn wij verplicht u 20% Franse BTW in rekening te brengen.

SONY DSC

Contact

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op. Wij zijn per telefoon 7 dagen per week van 09.00 uur ’s ochtends tot 22.00 ’s avonds bereikbaar. U kunt ons ook een e-mail of WhatsApp bericht sturen.

Telefoon en Whatsapp:
In Nederland: + 31 6 11 24 35 12
In Frankrijk: + 33 6 47 41 83 52

Email: info@parisscarabee.nl

Overige internationale vertegenwoordigers

Ga naar ons contactformulier